PENNY Market a sponsorizat cu mai multe produse de larg consum Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR). Distribuirea produselor către CNDR s-a făcut prin intermediul Băncii pentru Alimente din București. Aceasta nu este prima acțiune de sponsorizare pe care PENNY Market o desfășoară împreună cu Banca pentru Alimente. Retailerul a mai sprijinit și alte actiuni în calitate de sponsor.
Sponsorizarea PENNY Market, în valoare de 27.980 lei, contribuie pentru a doua oară la proiectul social ,,Nu ești singur’’, pe care CNDR îl desfășoară de la începutul pandemiei generată de COVID 19.
Trei organizații membre ale Consiliului Național al Dizabilității din România, respectiv, Asociația Distroficilor Muscular din România, Asociația „Ridică-te și umblă!“, Asociația Down Plus București, prin voluntarii lor, au distribuit alimente către 200 de familii din București, Ploiești, Buzău și urmează ca Asociația „Ridică-te și umblă!“ să trimită un transport de alimente neperisabile și produse de igienă personală către 150 de familii vulnerabile din Arad, Oradea, Timișoara, Lugoj.
,,Persoanele cu dizabilități se confruntă de două ori cu situația socială grea cauzată de pandemia generată de COVID 19, pentru că, pe lângă problemele lor de sănătate și nevoia de medicamente, în multe cazuri, familiile lor au rămas fără locuri de muncă.
Vorbesc zilnic cu persoane cu dizabilități care-mi spun că și-au pierdut locul de muncă, că locuiesc cu chirie și nu mai au posibilitatea să plătească chiria, se tem că ajung în stradă.
În cadrul campaniei ,,Nu ești singur’’ sprijinim persoane cu dizabilități și familiile lor.
Doresc să mulțumesc sponsorului PENNY Market și Băncii de Alimente București pentru că sunt alături de persoanele cu dizabilități în această perioadă dificilă!”, a declarat Daniela TONTSCH, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România.
Banca pentru alimente este un serviciu social ce colectează gratuit bunuri de consum – alimente și produse de igienă personală, într-un spațiu special dedicat, le triază și le pregătește pentru a fi imediat livrate, gratuit, pentru a ajunge la un consumator final care are mare nevoie de ele.
Acest serviciu se află la dispoziția tuturor celor interesați să devină parteneri ai Băncii. Poate fi vorba de companii care produc, stochează, livrează sau comercializează astfel de bunuri, dar și de persoane private. Important este ca toate să accepte să doneze Bancii bunurile, produse care apoi vor fi oferite gratuit unor organizații care gestionează servicii de asistență socială.
Proiectul este recunoscut, încă de la înființare, de Federația Europeană a Băncilor pentru Alimente-FEBA și a devenit proiect asociat din 2019. Astăzi funcționează în România cinci Bănci Regionale, în București, Cluj, Roman, Brașov și Oradea.